Skip to content Skip to footer

Advent Time

Een nieuwe adventskalender! 

Sfeervolle nieuwe Adventskalender getekend en ontwikkeld door Kapitein Kalk, exclusief voor Mercurius-International.

Een prachtig getekende en vormgegeven kalender met 25 luikjes die het beleven van deze adventstijd ondersteund. De voorzijde is getekend met pastelkrijt en bij het openmaken van de luikjes tref je betoverende schoolbordtekeningen, alle tekeningen zijn gemaakt door Kapitein Kalk.

Deze fraaie adventskalender met 25 luikjes neemt je mee langs de vier lichten van advent naar het Kerstfeest. Zowel in de pasteltekening aan de buitenzijde, als de bordtekeningen aan de binnenzijde van de luikjes zijn sfeervolle elementen van de adventsperiode en het kerstfeest verwerkt. Zoals een kaars bij aanvang van iedere nieuwe adventsweek, elementen die passen bij het licht van de betreffende week, maar ook beelden uit het kerstverhaal en winterpret.

Op de achterzijde van de kalender staat een begeleidende adventsspreuk in de vier talen Engels, Duits, Spaans en Nederlands. Om voor te lezen, of zelf te lezen.
De adventskalender is ontworpen als drieluik. Door de zijpanelen naar voren te vouwen blijft de kalender zelfstandig staan.

Het druk- en stanswerk is met zorg vervaardigd door Drukkerij de Bij (NL). Een B Corp-gecertificeerde drukkerij die staat voor duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. De kalender is ca. 28,9 cm hoog en heeft een breedte van ca. 47,4 cm. De kalender is gedrukt op kwalitatief 300 grams FSC gecertificeerd Biotop papier.

Impressie

Over de achtergrond van deze kalender

De adventsperiode is niet alleen een voorbereiding op het kerstfeest, maar ook een tijd van dankbaarheid en zelfreflectie waarin je kan stilstaan bij het voorbije jaar en vooruitkijkt naar het nieuwe.

In een maatschappij waar december eerder een drukke feestmaand is geworden dan een periode van inkeer en dankbaarheid, spreekt de symboliek van de adventslichten, zoals deze in de antroposofie wordt gezien, tot mijn verbeelding en dit heb ik dan ook gebruikt als basis voor de tekeningen van deze adventskalender. 

Elk licht en week van de advent wordt geassocieerd met een eigen aard welke betrekking heeft op de verschillende rijken van de natuur en daarbij de ontwikkeling van de mens.

Het eerste licht van Advent is gewijd aan het rijk van mineralen en stenen en staat voor de basis van alles, net zoals stenen een fundering vormen. Het kan je helpen je verbonden te voelen met de wereld om je heen en je stil te laten staan bij dingen die je stabiliteit en kracht geven.

Het tweede adventslicht is gewijd aan het plantenrijk en staat voor groei, vitaliteit en energie. Het verwijst naar het besef dat je als mens kan ontwikkelen en tot bloei kan komen, zowel van binnen als van buiten. En dat je als mens kan nadenken over wat hiervoor nodig is.

Het derde licht van Advent staat voor het dierenrijk en symboliseert de menselijke emoties en instincten, net zoals dieren die hebben. Het helpt je stil te staan bij hoe je je voelt en reageert. Als mens kun je ervaren of dit in balans is.

En als laatste is het vierde licht van Advent gewijd aan het mensenrijk. Het staat symbool voor de mens als individu, die keuzes kan maken en bewust kan leven. Maar ook als mens in verbinding tot iets groters en dat je het licht in jezelf kunt laten schijnen in verbinding met de wereld.

Geertje, Kapitein Kalk

Verkrijgbaarheid

Deze adventskalender zal verkrijgbaar zijn vanaf ca. 1 oktober 2024. 

Wil je de kalender bestellen voor school of voor verkoop in je winkel? Neem dan contact op met Mercurius-International

Wil je de kalender voor thuis bestellen, dan kan dat gewoon hier in de webshop en bestel je direct bij ondergetekende, de Kapitein!

Ook dan is de adventskalender vanaf begin oktober 2024 verkrijgbaar. 

IN SAMENWERKING MET

Leave a comment